Midsundtrappene

Fjellturer

Majestetiske fjellturer i øyriket.

I øyperla Midsund omkranset av fjord, hav og majestetiske fjell ligger Midsundtrappene, trappeturene i fjellet som årlig tiltrekker seg tusenvis av turister fra inn og utland.

Midsundtrappene – Rørsethornet (3250 trappetrinn) VERDENS lengste sammenhengende steintrapp!
Midsundtrappene – Digergubben(1600 trappetrinn)
Midsundtrappene – Midsundhornet(1500 trappetrinn)
Midsundtrappene – Bløkallen(1400 trappetrinn)
Midsundtrappene – Aksla(500 trappetrinn)
Midsundtrappene – Kumlokket(1000 trappetrinn)

Steintrappene i Midsund har blitt en nasjonal attraksjon og selv om trappene sirkler seg opp i til dels bratt fjellterreng gjør trappene sitt til at turen opp til de ulike toppene er gjennomførbare for de aller fleste.

Trappa opp til den spektakulære fjelltoppen Rørsethornet ble ferdigstilt høsten i 2022, og med sine 3250 trinn er dette VERDENS lengste sammenhengende steintrapp.

I det lille øyparadiset i Nordvest har sherpaer fra Nepal også lagt steintrapper opp til de luftige toppene Digergubben, Bløkallen og Midsundhornet, samt deler av veien opp til Akslahornet.

Fjellprosjektet i kommunen går under navnet Midsundtrappene og trappene består til sammen av godt over 7000 trappetrinn.

Ved første øyekast er det lett å tro at trappene har vært der i uminnelige tider der de er vevd inn i terrenget som en naturlig del av omgivelsene. Men sannheten er at den enorme håndverkskunsten i stein bare er noen få år gamle. For å gjøre denne jobben mulig ble store steinblokker hentet ut fra fjellene i Midsund med helikopter før de «tobente fjellgeitene» – sherpaene med presisjon og menneskelig muskelkraft «sydde» de tunge steinene inn i fjellterrenget. Prosjektet som er Midsund IL sin storsatsing har hittil en samlet prislapp på 18 millioner og prosjektleder og initiativtaker til Midsundtrappene, Kolbjørn Ove Stølen mener de eventyrlige trappeturene mellom hav og fjord, vil være en attraksjon som vil spre turglede i mange generasjoner.

I 2020 var det registrert hele 98955 passeringer på alle trappene.

Du kan lese mer om Midsundtrappene ved å følge Midsundtrappene på Facebook  eller på Midsund Il’s sider 

For flotte bilder og inspirasjon til trappetur vil vi også anbefale og følge Portal Midsund på Facebook og Instagram!

 

 

Noe gikk galt.
Google Maps ble ikke lastet inn ordentlig på denne siden. Du finner en nærmere teknisk forklaring i JavaScript-konsollen.

Midsundtrappene