Rørsethornet

Tur

VERDENS LENGSTE sammenhengende steintrapp!

Midsundtrappene – Rørsethornet. Ferdigstilt høsten 2022. Denne turen utgjør selve kronjuvelen i trappeprosjektet i Midsund.

Dette er nok den mest spektakulære trappeturen. TV-programmet 71 grader nord har også lagt turene sine til Rørsethornet i 2 av sine sesonger. Etter ferdigstillingen i 2022 har trappen nå hele 3250 trappetrinn som utgjør en unik tur opp til toppen av Rørsethornet som ruver 659 meter over havet. På veien opp er det også laget til rasteplasser av steinbenker.

Trappene går først opp til det som kalles «Sherpanakken», her er det bygget et stor flott varde med steinbenker perfekt for en pust i bakken. Herfra går trappa videre helt til toppen av nydelige Rørsethorn.

Fra Rørsethornet kan du gå videre over til Ræstadhornet, stien over hit er til dels veldig luftig og en får virkelig testet høydeskrekken.

Utsikten du får på toppen her går i alle retninger, det er flotte fjell og hav så langt du kan se.

Slik finner du frem: Kommer en på ferga fra Molde/Mordalsvågen, tar en første avkjørsel til høyre etter ferga og kjører langs nordsiden av Otrøya i 12,5 km. Stopp i enden av vestryggen til Rørsethornet mellom Rørset og Rakvåg. Du finner her en stor parkeringsplass på høyre side av veien.
Kommer du på ferga fra Brattvågen, kjører en videre over Midøya og Midsundet langs riksvei 668 og stopper like etter Rakvåg.

På parkeringsplassen her kan du også fylle vannflaska di.

Turlengde: 4,6 km tur/retur.

Se kart, høydeprofil og lese mer her: http://morotur.no/Morotur/Turar/Raestadhornet-om-Roersethornet

https://www.youtube.com/embed/WgTOknxOsy8
Noe gikk galt.
Google Maps ble ikke lastet inn ordentlig på denne siden. Du finner en nærmere teknisk forklaring i JavaScript-konsollen.

Rørsethornet