Rørsethornet

Tur

Norges lengste sammenhengende steintrapp.

Midsundtrappene – Rørsethornet stod ferdig i 2018. Denne turen utgjør selve kronjuvelen i trappeprosjektet i Midsund.

Dette er nok den mest spektakulære trappeturen. TV-programmet 71 grader nord har også lagt turene sine til Rørsethornet i 2 av sine sesonger. Hele 2212 trappetrinn utgjør turen opp til Rørsethornet  som ruver 659 meter over havet. På veien opp er det også laget til rasteplasser av steinbenker.

Trappene går opp til det som kalles «Sherpanakken», herfra er det fin sti uten trapper videre opp til toppen av Rørsethornet.

Fra Rørsethornet kan du gå videre over til Ræstadhornet, stien over hit er til dels veldig luftig og en får virkelig testet høydeskrekken.

Utsikten du får på toppen her går i alle retninger, det er flotte fjell og hav så langt du kan se.

Slik finner du frem: Kommer en på ferga fra Molde/Mordalsvågen, tar en første avkjørsel til høyre etter ferga og kjører langs nordsiden av Otrøya i 12,5 km. Stopp i enden av vestryggen til Rørsethornet mellom Rørset og Rakvåg. Du finner her en stor parkeringsplass på høyre side av veien.
Kommer du på ferga fra Brattvågen, kjører en videre over Midøya og Midsundet langs riksvei 668 og stopper like etter Rakvåg.

På parkeringsplassen her kan du også fylle vannflaska di.

Turlengde: 4,6 km tur/retur.

Se kart, høydeprofil og lese mer her: http://morotur.no/Morotur/Turar/Raestadhornet-om-Roersethornet

https://www.youtube.com/embed/WgTOknxOsy8
Noe gikk galt.
Google Maps ble ikke lastet inn ordentlig på denne siden. Du finner en nærmere teknisk forklaring i JavaScript-konsollen.

Rørsethornet