Digergubben og Midsundhornet

Tur

Spektakulær fjelltur med vakker utsikt over fjell og hav fra første trappetrinn.

Digergubben (1600 trappetrinn)
Midsundhornet (1500 trappetrinn)

Denne trappa utgjorde den første av de populære Midsundtrappene. Turen opp mot Digergubben (527 moh) og Midsundhornet (483 moh) går i bratt terreng fra Midsund sentrum, men de opparbeidede trappene gjør turen overkommelig for de fleste.

Stien begynner ved brua over Bakkeelva, og det står skilt ved vegen. Når du kommen inn i skogen blir du møtt av trappene som slynger seg vakkert opp gjennom skog og ur. Spredt jevnt oppover vil man finne rasteplasser med steinbenker. Når du når toppen på den første trappa har du kommet til «Kumlokket» det vil være et skilt her om dette.  Videre herfra er det et lite parti uten trapper før du kommer til et «veiskille» Her kan en enten gå til venstre over elva og opp mot Digergubben eller til høyre opp mot Midsundhornet. Har en først kommet hit er begge toppene virkelig verdt et besøk.

Er man fjellvant og har lyst på en litt lengre tur kan man også gå videre til Klausethornet (669 moh).

Se kart, høydeprofil og mer info her: http://morotur.no/Morotur/Turar/Digergubben-via-Midsundtrappa

Parkering: Der stien starter er det bare plass til ca. 7 biler, men skilt viser vei til andre parkeringsplasser. Den nærmeste parkeringsplassen vil man finne ved den gamle skolen i Midsund, Idavoll. Ellers er det også fint og parkere i sentrum (ved Midsund Marina, båthavna). Fra sentrum vil det være ca. 10 minutter å gå opp til starten av stien/trappa.
Lengde: 4 km tur/retur.
Stigning: 500 meter.

Foto og film: Jiri Paur

https://www.youtube.com/watch?v=J4z0fdzXWLM
Noe gikk galt.
Google Maps ble ikke lastet inn ordentlig på denne siden. Du finner en nærmere teknisk forklaring i JavaScript-konsollen.

Digergubben og Midsundhornet