Trolske steder i Midsund

Attraksjon

Trolske steder

I Norge finner man mange produkter, tjenester og stedsnavn som bruker troll som et ledd i navnet sitt. Troll er ofte assosiert med det rotnorske og spesielt i stedsnavn finner vi mange trollinspirerte navn i landet vårt. Stedsnavn i øyriket Midsund er ikke noe unntak i så måte. 

I Midsund finner du hele ti trolske navn på øyene.  Trollkyrkja er den den spesielle storsteinen som står på utsiden av Dryna. I Breidalen ovenfor Hamnaneset finner du Trollhelleren og på utsiden av Midøy, nær Sandane ligger Trollvika og Trollholmen. Trollvika finner du også ved Årneset på Øtrøya. Trollskaret ligger ovenfor Sundsbøen og en av Trollhaugane finner du oppe ved Holsvatnet. Den andre Trollhaugen er plassert bak Heggdalshornet.

Rett ovenfor Midsundvatnet har du Trollhesten.  Trollene holder fra eventyrene og filmene ofte til i utilgjengelig og uberørt natur, for eksempel i huler i fjellet, i trolske skoger og ved havet. I Midsund finnes det mye trosk natur der trollene kunne trives godt, så her er det bare å legge ut på vandring å la fantasien løpe litt løpsk.

Bilde: Kathrin Gangstad.

Kilde: Ei reise i Midsund, Verdas Vakrasta Øysamfunn av Kathrin Gangstad og Per Steinar Aasheim. Boka fås kjøpt hos Heimstadkjær og Heimeindustrien

Noe gikk galt.
Google Maps ble ikke lastet inn ordentlig på denne siden. Du finner en nærmere teknisk forklaring i JavaScript-konsollen.

Trolske steder i Midsund