Bløkallen

Tur

En lett og fin tur

Høsten 2018 ble de 1400 trappetrinnene til Bløkallen (522 moh) lagt. Turen starter i den nordvestlige delen av Blø, der det er parkeringsplass ved starten av trappa.

På veien opp til Bløkallen passerer du to fiskevann, Bløvatnet og Stordalsvatnet. De siste hundre høydemetrene fra Bløvatnet og opp til toppen er det en tørr og fin sti. Turen til Bløkallen sies å være en av de fineste turene på Midsund – og med den slake stigningen er den overkommelig for alle.

Slik finner du hit: Kommer man fra Sunnmøre må man ta ferga fra Brattvåg til Dryna. Man kjører videre gjennom Dryna til Midøya. Ca en kilometer før brua til Otrøya, får man en låve på høyre side. Stien starter rett før låven og er markert med turskilt. Kommer man fra Molde/nordmøre  må man kjøre til Mordalsvågen og ta ferga til Solholmen, en fregetur på ca 15 minutter. Deretter kjører man til høyre og videre på nordsiden av Otrøya til Midsund. Følg skiltingen mot Dryna. Man kjører over brua til Midøya, og tar deretter til høyre. Etter ca en km ser man en låve på venstre av veien og turstien starter rett etter.

Se kart og mer info på: http://morotur.no/Morotur/Turar/Bloekallen-Midoeya

Foto og film: Jiri Paur

https://youtu.be/MGM3bwWAfjE

Parkering

Gratis parkering finner man ca 50 meter fra turens startpunkt.

Noe gikk galt.
Google Maps ble ikke lastet inn ordentlig på denne siden. Du finner en nærmere teknisk forklaring i JavaScript-konsollen.

Bløkallen