Otrøya

Øy

Otrøya – den majestetiske fjelløya

Otrøya er den største øya i det vakre øysamfunnet. Navnet har øya fått fra dyreverdenen og Oteren. Her finner vi også kommunesenteret Midsund med sine butikker, offentlige og private servicefunksjoner.

Fra østsida ser øya ut som ei stor fjellrekke uten bosteder. Men menneskene har bygd husene ved fjellfoten, på ei landtunge som strekker seg et godt stykke ut i fjorden. Omtrent ¼ del av beboerne på øyriket har bosatt seg her. Otrøya byr på mye god historie, flott natur og fine fjellturer. Hver sommer arrangeres det Midsundfestival på øya, der både utflyttede midsundinger, innbyggere og andre tilreisende samles for båtliv, triatlon musikk, lek og moro.

Midsund har et rikt og godt kulturliv og det frivillige organisasjonsarbeidet står sterkt i Midsund. Her finnes crossbane, svømmebasseng, idrettshall, treningssenter, fotballbane, handballhall, skiløyper, skytebane og fjell som dekker 80 prosent av landarealet. Det er med andre ord fine muligheter for fjellturer med majestetisk utsikt utover øyriket. Otrøya er et viktig viltområde. Disse områdene er blant annet overvintringsområde for sjeldne fuglearter. Totalt er det i Midsundregisteret elleve hekkefugler som står på rødlista.

Kilde: Ei reise i Midsund, Verdas Vakrasta Øysamfunn av Kathrin Gangstad og Per Steinar Aasheim. Boka fås kjøpt hos Heimstadkjær og Heimeindustrien

Noe gikk galt.
Google Maps ble ikke lastet inn ordentlig på denne siden. Du finner en nærmere teknisk forklaring i JavaScript-konsollen.

Otrøya