Midøy

Øy

Midøy – ei frodig jordbruksøy.

I Romsdalsfjoden ligger Midøya som byr på mangt av historie, fugleliv og naturopplevelser. Den er forbundet med bru over Midsundet til Otrøya.

Parallelt med den nye brua ligger den nostalgiske Varnesbrua som ble bygd for at ungene skulle ha trygg skolevei fra Varneset til Midøy.  Øya har med sine flate strandenger, strandsumper og lagune blitt et viktig hekkeområde med et rikt fugleliv. Midøy byr på opplevelser som bygger på sagnomsuste og trolske historier. Blant dem kan nevnes Kjerringgrava og Trollvika.

På denne øya finner du også den historiske Riksgrensa, en stengard som på 1600-tallet tegnet grensa mellom Sverige og Danmark/Norge. Midøy er også et fint utgangspunkt for flotte fjellturer, utforsking i fjæra eller vandring i historisk terreng i den vakre og varierte natur rundt øya.

Kilde: Ei reise i Midsund, Verdas Vakrasta Øysamfunn av Kathrin Gangstad og Per Steinar Aasheim. Boka fås kjøpt hos Heimstadkjær og Heimeindustrien

Noe gikk galt.
Google Maps ble ikke lastet inn ordentlig på denne siden. Du finner en nærmere teknisk forklaring i JavaScript-konsollen.

Midøy