Franskehelleren

Attraksjon

Skapt av medmenneskelighet

Den tidligere Sauehelleren bærer på ei spesiell historie som gjorde at helleren fikk nytt navn.

I november 1944 rømte fire krigsfanger fra tvangsarbeid på det tyske torpedobatteriet på Klauset. Lokale mennesker syntes synd på fangene og hjalp dem til å finne skjulested i ei hule på Dryna. Der ble de til freden kom 8.mai 1945. Men vinteren var brysk og det var ikke bare bare å leve i ei hule på denne årstida. Lokalbefolkningen sendte klær, trematerialer, verktøy og mat. Slik fikk de bygd seg et hus i fjellhula som ly for vær og vind.

De franske ungdommene døpte hula til «Hulens Palads». De rettet senere en stor takk til lokalbefolkningen på Dryna som hjalp dem og uttalte at Norge hadde blitt deres andre fedreland. Franskehelleren er en spennende utflukt for både små og store og med historien i bagasjen kan det bli riktig så interessant.

Kilde: Ei reise i Midsund, Verdas Vakrasta Øysamfunn av Kathrin Gangstad og Per Steinar Aasheim. Boka fås kjøpt hos Heimstadkjær og Heimeindustrien

Noe gikk galt.
Google Maps ble ikke lastet inn ordentlig på denne siden. Du finner en nærmere teknisk forklaring i JavaScript-konsollen.

Franskehelleren