Dryna

Øy

Naturskjønne Dryna

På veien mot Midsund finner man naturperlen Dryna.  Utsiden av øya er preget av havets bryske lynne. Navnet Dryna kommer nettopp av havet som bryter som «drønn mot øya».

Drynja er ikke den store øya, men byr likevel på så mangt av natur og historie. På Dryna ligger bare et hovedgårdsbruk, et småbruk og tre bosted hus. I tillegg finnes det noen få fritidseiendommer på øya. Gravrøysa like ved Drynja kai vitner om at øya ble brukt allerede i Vikingetida. Øya er et fint utgangspunkt enten man vil besøke de unike hellerne på øya, gå på toppen Drynjahatten med sin 360 graders utsikt over fjord, hav og fjell, eller bade i de mange kulpene som har blitt til etter at havet har slipt mot berga i en årrekke.

Man kan også utforske de store steinene på utsida av Drynja eller besøke noen av de historiske stedene på øya. For Drynja bærer på en rik historie både fra vikingetida og fra krigsåra. Mange av stedsnavnene på øya vitner også om det. «Mifjordspennet» som er verdens lengste kabelspenn på hele 3,7 kilometer er en av de historiske attraksjonene du finner på her. Turen til den naturskjønne perla Dryna starter og ender med ferja M/F Drynja eller M/F Harøy på fergekaia i Holmebukta.

Kilde: Ei reise i Midsund, Verdas Vakrasta Øysamfunn av Kathrin Gangstad og Per Steinar Aasheim. Boka fås kjøpt hos Heimstadkjær og Heimeindustrien

Noe gikk galt.
Google Maps ble ikke lastet inn ordentlig på denne siden. Du finner en nærmere teknisk forklaring i JavaScript-konsollen.

Dryna