Rørsethornet

Norges lengste steintrapp.

Rørsethornet er den fjerde av Midsundtrappene og stod ferdig i 2018. Denne turen utgjør selve kronjuvelen i trappeprosjektet.

Dette er nok den mest spektakulære trappeturen, og også den mest krevende. TV-programmet 71 grader nord har også lagt en av turene sine til Rørsethornet. Hele 2200 trappetrinn utgjør turen opp til Rørsethornet  som ruver 659 meter over havet. Men i motsetning til turen opp mot Digergubben som kun har stigning, finnes det på veien til Rørsethorn flatere partier der det er mulighet for å hente seg litt inn igjen. Langs stien fra Rørsethornet og opp mot Ræstadhornet finner man til dels luftige partier der man kan få testet høydeskrekken.  Når man har svettet seg opp de mange trappetrinnene og når toppen har man en utsikt mot havet i alle himmelretninger. Solnedgangene fra toppen av Ræstadhornet byr så vel som soloppgangene på et magisk skue. Langs trappen opp til toppen er det flere rasteplasser og utkikkspunkt underveis, blant annet Sherpanakken. Fra Rørsethornet kan man også ta turen videre til Ræstadhornet.

Slik finner du hit: Kommer man fra Molde/Normøre kan du ta ferga fra Mordalsvågen til Solholmen. Man tar første avkjørsel til høyre etter ferga og kjører langs nordsiden av Otrøya i 12,5 km. Stopp i enden av vestryggen til Rørsethornet mellom Rørset og Rakvåg. Kommer man fra Sunnmøre tar man ferga fra Brattvåg til Dryna. Man kjører videre over Midøya og Midsundet langs riksvei 668 og stopper like etter Rakvåg.

Se kart, høydeprofil og lese mer her: http://morotur.no/Morotur/Turar/Raestadhornet-om-Roersethornet

Foto og film: Jiri Paur

Film: Karstein Opstad

Parkering: Der er det opparbeidet en stor og fin parkeringsplass ved foten av fjellet.

Turlengde: 4,6 km tur/retur.

Ræstadhornet om Rørsethornet 8 km tur/retur.

Stigning: 600 meter

Stigning Ræstadhornet om Rørsethornet 700 meter