Magerøya og Kvaløya

Øyer

Magerøya og Kvaløya – de vakre øyene ytterst.

Magerøya og Kvaløya ligger ut mot Harøyfjorden. Her har det vært tidlig bosetting, noe gravrøysene på øya vitner om.  Magerøya er kjent for sin store rikdom fra havet fra gammelt av da silda kom inn til Magerøysundet.

På Kvaløya ligger det ei fyrlykt på det ytterste neset mot Magerøysundet. Denne er drevet av solpanel og hjelper til å lose båttrafikken trygt inn til Midsund.  Dette er øyene der solen alltid skinner og der man kan få med seg de mest magiske solnedganger. Øya bærer som de andre øyene i øyriket på en rik historie av handel, industri og fiske.  Naturen er mangfoldig og vakker, og fjellene ruver over øya.

Rørsethornet og Ræstadhornet er to av de flotteste fjellturene øyriket kan by på. Over en litt smal, men likevel trygg, egg bærer fjellturen mot hornene i det som karakteriseres som en fjelltur på havet. En spektakulær opplevelse, vel verdt litt svette og strev. På Kavløya finner vi Kvalvika, ei flott bukt med sandstrand. Dette er en herlig badeplass, men det er også kjent for «havets sølv», silda som alltid kom inn i Storvika for å gyte. Man finner også fine Stikk-Ut poster på øya. Ålesundneset er en av dem. Går man ut på selve neset kan man nyte storslagen havutsikt og en solnedgang som kan ta pusten fra deg.

På fine sommerdager kan man bade i de fine kulpene eller for de mer spreke, stupe rett ut i storhavet. Det finnes også naturreservat på øya. Hagset naturreservat som ble åpnet i 2003. Her finnes et parti av den svartordominerte skogen som bærer tydelig preg av å være varmkjær kildelauvskog, en sterkt truet skogtype.

Kilde: Ei reise i Midsund, Verdas Vakrasta Øysamfunn av Kathrin Gangstad og Per Steinar Aasheim. Boka fås kjøpt hos Heimstadkjær og Heimeindustrien

Noe gikk galt.
Google Maps ble ikke lastet inn ordentlig på denne siden. Du finner en nærmere teknisk forklaring i JavaScript-konsollen.

Magerøya og Kvaløya